Category Archives: интернет

Јас, Кина и македонскиот врвен интернет домен

Овој напис е оригинално објавен на IT.mk.… Пред неколку месеци решив дека сакам да си го купам мојот прв, личендомен што завршува со “.mk”. Во Македонија, примарен опслужувач за администрирање и управување со врвниот македонски домен „.mk“ е Мрежниот информационен … Continue reading

Posted in интернет | Tagged , , | Leave a comment