Monthly Archives: April 2020

Апликацијата „СтопКорона!“ е погрешно имплементирана

Пред една недела Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) ја пушти во употреба новата апликацијата „СтопКорона!“ која веќе има преку 10.000+ симнувања. Иако потегот на МИОА е правилен, имплементацијата на апликацијата е погрешна. Апликацијата користи метод наречен „мапирање на … Continue reading

Posted in безбедност, политика, софтвер | Leave a comment